2009. január 13., kedd

Olvasmányaim

Katica hívott meg a játékra,köszönöm,hogy rám gondolt.

A 2008-as évben nem olvastam túlságosan sokat.Ha olvasok azt pedig igen szokatlanul teszem.Ugyanis egyszerre több könyvet is elkezdek olvasni.Mindig azt veszem kézbe,amelyik jobban tetszik.Így van olyan könyv,amit nem is olvasok ki,mert rájövök ,hogy nem is tetszik vagy éppen nincs hangulatom hozzá.Viszont vannak állandó könyvek is,amiket időnként leemelek a polcról és bele-bele olvasok.
A játék szabályai:
1. Írd le annak az 5 könyvnek a címét amiket, 2008-ban olvastál.
2. Nevezz meg 5 embert és értesítsd őket.
3. Linkelj vissza erre a bejegyzésre.


Fenyegetően közeledik az újév, és Liza, Dulcie meg Pru már ki is gondolták fogadalmaikat. Ha az ember lánya belép a harmadik ikszbe, legfőbb ideje, hogy összeszedje magát! Liza férjhez akar menni. Konkrét jelöltje még nincs, de a férfiakat magához vonzani sohasem okozott neki gondot. Csak az a bökkenő, hogy mihelyt megfog egyet, tovább már nem érdekli az illető. Dulcie szerint a házasság gáz. Na jó, Patrick, a férje tényleg űberklassz pasi, ráadásul eszes is, és megnyerő modorú. De hát Dulcie mindig előbb cselekszik, csak azután gondolkozik, és elszántan igyekszik újabb izgalmakat találni az életben. Szóval válni akar. Pruba körülbelül annyi önbecsülés szorult, mint egy nyeles felmosóba. Imádja csélcsap párját, el sem tudja képzelni nélküle az életet. Pru nem akar mást, csak hogy férjes asszony maradjon. Liza, Dulcie és Pru nem sejti, mit hoz az új esztendő – pedig a sors csalafinta terveket tartogat a tarsolyában...


A szerző pszichológus, egyetemi tanár, aki negyed századon át vezetőként dolgozott az egyik klinika pszichológiai részlegén. Egy idő után azonban úgy találta, hogy számos fontos dolog elmondására a tudomány száraz nyelve nem alkalmas, így az esszé irodalmi műfajához fordult. Eközben lassan íróvá vált, eddig több mint harminc könyve jelent meg. Ez a műve a felismerhetetlenné változtatott pszichoterápiás esetek esszé-szerű leírása, a gyógyításba vetett remények és csalódások, sikerek és kudarcok krónikája. Tanulságos, az olvasó személyes életében is felhasználható, sőt mellesleg szórakoztató írás. Tulajdonképpen kegyetlenül őszinte vallomás egy gazdag és érdekes pályáról, amelynek alkonyi fényében sajátos módon tükröződnek a múlt és a jelen eseményei. Ebben a könyvben egyetlen dolog nem fordul elő: ítélkezés a kliensek viselkedése, reakciói felett. A szerző Terentius nézetét vallja: Ember vagyok, semmi sem idegen tőlem, ami emberi.

Louise L. Hay a New Age mozgalom nemzetközileg elismert vezéregyénisége. E műve végigvezet minket egy mentális kezeléssorozaton. A gyakorlatok elvégzése után úgy érezzük, hogy máris átalakulóban vagyunk, hiszen megszabadulunk azoktól a gondolati beidegződésektől, amelyek kikezdik lelki és testi egészségünket. Minden fejezet egy pozitív megerősítéssel indul és egy "kezeléssel" zárul, ami nem egyéb mint a tudat átalakítását célzó pozitív gondolatfolyam. Aki követi az írónő tanácsait, feltárhatja és kiaknázhatja szellemi erejét s feloldhatja azokat a belső gátlásokat, amelyek kikezdik egészségét és megakadályozzák céljai elérésében. Tehát, teljes emberként élhet teljes életet!

Tanulj meg kapcsolatba lépni a gyógyító angyalokkal!Gyógyulásod akkor kezdődik, amikor elhatározod, hogy megerősíted, megtisztítod, megújítod testedet. Ez alapozza meg a gyógyító folyamatot, amelynek során megszabadulsz hagyományos gondolkodásmódodtól, lehetővé téve az angyali gyógyítók működését.Az angyali gyógyítók nem csak gyógyítani tudnak, hanem újjávarázsolják és megfiatalítják a testet. Csoportban dolgoznak és segítik egymást. Módszereikkel megtanulhatod, miként hasznosítsd a fény gyógyító energiáját, hogyan lépj kapcsolatba Nap-angyaloddal, lelkeddel és belső gyógyítóddal egészséged érdekében. Az angyali gyógyítók technikái bármely jelenleg alkalmazott terápiával vagy gyógymóddal kombinálhatók. A könyv tartalmaz egy táblázatot is, amelyben megtalálod a fontosabb, gyógyításhoz szükséges kérdéseket, színeket és képeket a konkrét betegségekhez, testtájakhoz kapcsolódóan. Ahogy áttekinted ezt a könyvet, szánj magadra egy percet, csukd be a szemed, és kapcsolódj az angyalokhoz. Gyógyulási folyamatod azonnal megindul.


A Turner Tomorrow Ösztöndíj létrehozásának célja az volt, hogy a szerzőket olyan regény írására ösztönözze, mely a világ globális problémáira építő és határozott megoldást kínál. A több mint 2500, a világ minden tájáról beérkezett pályamű közül a rangos ösztöndíjat az Izmael nyerte el. "Számomra azonban az Izmael sikere nem az eladási mutatókon volt mérhető. Tudtam, hogy a könyv nem fog a boltok polcain porosodni, de nem ez volt a lényeg. El fog-e érni valakihez? Nem lehettem biztos abban, hogy akár egyetlen olvasó is akként fogja fogadni, aminek én szántam - villámcsapásként. A mű 1992. januári kiadását követően kétségeim körülbelül egy hétig gyötörtek. A könyv végén levő megjegyzésben megadott címemre, Delores Elaine Pierce kis bérelt postahivatalába ekkor érkezett meg az első levél. Ez eloszlatta minden kétségemet. A villámcsapás célba ért - legalábbis egy olvasónál. Újabb hét múltán tudtam, hogy ez az olvasó nem kivétel volt. Attól kezdve a levelek folyama szakadatlan áramlott, naponta három-négy, napról napra, hónapról hónapra, mindig ugyanazt az üzenetet hordozva: 'Az Izmael örökre megváltoztatta a világszemléletemet'." (Daniel Quinn) "24 óra alatt olvastam el az Izmaelt. Elragadtatással és gyötrelmek között, zokogva és kacagva. Ha azt mondom, köszönöm, nem mondtam semmit." (Rachel Rosenthal, Los Angeles, California, USA) "Az már egyszer igaz, hogy az Izmael olvasása óta nagyon megváltozott az életem." (Kathleen Sullivan, Hoffmann Estates, Illinois, USA)

Én kíváncsi vagyok,hogy Szilvi,Betsie,Kisvirág,Juca és SzRJudit mit olvastak a tavalyi évben.
(Már van, aki közülük közzétette olvasmányait.)


2 megjegyzés:

{Hana} írta...

Hűű! Te is Hayt olvasol :-)))
Az Izmaelre kiváncsi lettem! No, majd megkeresem :D Köszi!!

Hámos Beáta (betsie) írta...

Köszi, Izzie, hamarosan felkerül a blogomra az én listám is - Louise Hay nekem is benne van! :)